СБУ відкрила провадження за фактом агресії РФ в Азовському морі

СБУ відкрила провадження за фактом агресії РФ в Азовському морі

Укрінформ
За фактом агресії РФ в Азовському морі відкрито кримінальне провадження, весь особовий склад Служби безпеки України приведений у повну бойову готовність.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

«За фактом агресивних дій Російської Федерації у Керченській протоці слідчими Служби безпеки України та військової прокуратури здійснюються невідкладні слідчі дії у межах кримінального провадження за ст. 437 Кримінального кодексу України "Планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни", зареєстрованого Прокуратурою Південного регіону. Особовий склад СБУ приведений у повну бойову готовність», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МЗС Польщі: Росія порушила принцип свободи судноплавства

За інформацією спецслужби, посилено контррозвідувальні заходи для недопущення на території України інших провокацій спецслужб РФ та дестабілізації ситуації в середині країни.

Як повідомляв Укрінформ, наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом у Чорному морі після того, як по ним був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки. Щонайменше, шестеро українських військовослужбовців зазнали поранення.

Читайте також: В Азовському морі поранені шість українських військових - ВМС

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН.

Під час екстреного засідання РНБО Президент Петро Порошенко підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернення з цією пропозицією до Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-