Чалий: Дії РФ несуть загрозу повномасштабного військового конфлікту

Чалий: Дії РФ несуть загрозу повномасштабного військового конфлікту

Укрінформ
Дії Росії у Чорному та Азовському морях не тільки порушують міжнародно-правові норми, але й несуть в собі загрозу повномасштабного військового конфлікту та безпеці держав Чорноморського регіону.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив посол України в США Валерій Чалий.

"Неправомірне застосування сили з боку РФ по відношенню до кораблів та персоналу ВМС ЗС України є провокацією, що виводить російську агресію проти України на новий рівень. Такі дії в Чорному та Азовському морях не тільки порушують міжнародно-правові норми, але й несуть в собі загрозу повномасштабного військового конфлікту та безпеці держав Чорноморського регіону", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЄС закликає Росію відкрити Керченську протоку та припинити ескалацію на Азові

Посол також повідомив, що вже звернулися до американських партнерів з закликом про рішучу підтримку України та чіткий сигнал з боку США агресору.

"Запевнено про пильну увагу до розвитку ситуації та підготовку реакції з метою недопущення подальшої ескалації. Розраховуємо на підтримку нашого Стратегічного партнера", - додав Чалий.

Читайте також: Агресія РФ в Азовському морі: Геращенко і Гопко летять до Берліна

Як повідомлялося, спецназ Росії захопив три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні Росією у Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки.

ГПУ та СБУ здійснили реєстрацію та проводять невідкладні слідчі дії щодо акту ведення агресивної війни Російською Федерацією (ст. 437 ККУ).

Читайте також: Агресивні дії Росії в Азовському регіоні не можуть залишатися безкарними – Коморовський

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-