Агресивні дії Росії в Азовському регіоні не можуть залишатися безкарними – Коморовський

Агресивні дії Росії в Азовському регіоні не можуть залишатися безкарними – Коморовський

Укрінформ
Росія не повинна почуватися безкарною, здійснюючи провокації й агресивні дії проти України в Азовському регіоні. 

Таку думку в коментарі власному кореспондентові Укрінформу, коментуючи агресивні дії російської сторони у Керченській протоці щодо кораблів ВМС України, висловив екс-президент Польщі Броніслав Коморовський.

“Треба рахуватися і з провокаціями, і з напругою в цьому регіоні. Не можна погоджуватися з тим, що російська сторона може вести такого роду політику безкарно”, - заявив Коморовський.

За його словами, українська сторона знає, “якою повинна бути адекватна відповідь”. 

Екс-президент РП зауважив, що якщо це - російська провокація, то це свідчить про “продовження поганих процесів в цьому регіоні”.

Читайте також: У Порошенка прокоментували провокації Росії в Азовському морі

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. Зокрема, корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира "Яни Капу", внаслідок чого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивку і леєрну огорожу, втрачено рятувальний плот.

З оперативною інформацією ВМСУ, малі броньовані артилерійські катери “Бердянськ”, “Нікополь” вражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир “Яни Капу” також примушений до зупинки. Кораблі захоплені спецназом РФ.

Також є інформація про двох поранених українських військових моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-