Американські інструктори проводять тренінги для саперів ЗСУ

Американські інструктори проводять тренінги для саперів ЗСУ

Відео
Укрінформ
Тренінг з підготовки національних операторів України (саперів) 1-го рівня EOD (explosive ordnance disposal - розмінування та знешкодження вибухових пристроїв - ред.) з гуманітарного розмінування розпочався у 8-му навчальному центрі Державної спеціальної служби транспорту.

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ.   

«На першому етапі до навчання залучаються 15 фахівців. Це представники Центру розмінування Збройних Сил України, Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України і Державної служби з надзвичайних ситуацій. Після навчання фахівці отримають дипломи міжнародного рівня, підвищать свій фаховий рівень і працюватимуть як інструктори в навчальних підрозділах», - інформує прес-служба Генштабу.

Впроваджує курси відділ оборонного співробітництва Посольства США в Україні у рамках Програми гуманітарного розмінування командування ЗС США в Європі  з метою підвищення якості проведення робіт з розмінування територій на сході України та підвищення безпеки місцевого населення від мінно-вибухових ризиків.

Читайте також: Інструктори США проводять навчання саперів із гуманітарного розмінування

Як зазначається в повідомленні, відділ оборонного співробітництва Посольства США до тренінгу залучив своїх інструкторів та надав сучасні інженерно-саперні комплекти та інше майно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-