Ракети Patriot, бронетехніка і HIMARS: Пентагон розкрив вміст нового пакету допомоги Україні

Ракети Patriot, бронетехніка і HIMARS: Пентагон розкрив вміст нового пакету допомоги Україні

Укрінформ
Новий пакет військової допомоги для України з боку США включатиме розширений перелік систем протиповітряної оборони, додаткові системи HIMARS, бронетехніку, протитанкові засоби, патрульні катери, а також інші озброєння.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, оприлюдненому в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Пакет, виділений за повноваженнями президента (PDA), має орієнтовну вартість $400 мільйонів та включає можливості для підтримки найбільш нагальних потреб України на полі бою, в тому числі ППО, артилерійські снаряди, бронетехніку та протитанкову зброю»,- зазначається в повідомленні.

При цьому, деталізується, що в Україну будуть поставлені боєприпаси для систем Patriot, ракети для ППО NASAMS, зенітні ракети Stinger та обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів з українськими системами. Крім того, США нададуть додаткові ракетні системи HIMARS та боєприпаси до них.

Пакет також включає артилерійські снаряди калібрів 155 мм і 105 мм, БМП Bradley, БТР M113, машини MRAP, транспортну техніку. Передбачена також поставка протитанкових засобів, у тому числі ПТРК TOW, системи Javelin і AT-4.

США нададуть також високоточні авіаційні боєприпаси, протирадіолокаційні ракети HARM, стрілецьку зброю та додаткові боєприпаси. Крім того, для ЗСУ виділяються прибережні та річкові патрульні катери, захисне обладнання від зброї масового ураження, запасні частини та засоби для техобслуговування.

«Сполучені Штати продовжать працювати разом із близько 50 союзниками та партнерами, щоби гарантувати, що відважні захисники України отримають критичні можливості, необхідні для боротьби з російською агресією»,- підкреслили в Пентагоні.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю президент США видав розпорядження про виділення Україні нового пакету оборонної допомоги на загальну суму до $400 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-