Інструктори США проводять навчання саперів із гуманітарного розмінування

Інструктори США проводять навчання саперів із гуманітарного розмінування

Фото
Укрінформ
У Чернігові, на базі 8-го Навчального центру Держспецтрансслужби Міноборони України, стартувало навчання з підготовки саперів із гуманітарного розмінування за участю інструкторів Збройних сил США.

Про це у Facebook повідомила прес-служба управління ДСНС України у Чернігівській області.

"П’ятого листопада у м. Чернігові, на базі 8-го Навчального центру Держспецтрансслужби Міністерства оборони України, розпочався навчальний тренінг із підготовки національних операторів України (саперів) 1-го рівня EOD з гуманітарного розмінування із залученням інструкторів Збройних сил США", - йдеться у повідомленні.

Свою кваліфікацію на тренінгу підвищать 15 представників ДСНС (із Рівненської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей та м. Києва), Держспецтрансслужби та Збройних сил України. Іноземні інструктори навчать їх користуватися наданим спецобладнанням для пошуку і знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Триватиме навчання до 21 листопада. По його закінченню сапери отримають дипломи міжнародного рівня.

Читайте також: З початку боїв на Донбасі сапери знешкодили 253 тисячі мін та снарядів

Курси вибухотехніків ініційовані відділом оборонного співробітництва Посольства США в Україні і проводяться у рамках Програми з гуманітарного розмінування командування Збройних сил США в Європі з метою підвищення безпеки місцевого населення від мінно-вибухових ризиків.

В прес-службі зазначають, що відділ оборонного співробітництва надав матеріальну допомогу у вигляді інженерно-саперного майна на загальну суму понад 500 тис. доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-