З початку боїв на Донбасі сапери знешкодили 253 тисячі мін та снарядів

З початку боїв на Донбасі сапери знешкодили 253 тисячі мін та снарядів

Укрінформ
З початку збройної агресії Росії проти України групи розмінування на Донбасі очистили територію площею понад 4 тисячі гектарів та знешкодили більше 250 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Загалом з початку збройної агресії Російської Федерації проти України групами розмінування очищено близько 4030 га території, 1356 км шляхів, виявлені та знешкоджені 253 716 одиниць вибухонебезпечних предметів. Їх знаходять у підвалах житлових будинків, у будівлях органів місцевої влади, школах та дитячих садках. Терористи залишають замінованими водні колектори, залізниці та інші важливі об'єкти", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Вибухи під Ічнею: сапери вже знешкодили майже 24 тисячі снарядів

За словами заступника начальника інженерних військ ЗСУ Віктора Кузьміна, нині у районі ООС працює близько 40 груп розмінування. Фахівці, як правило, виконують завдання на першому рубежі оборони. На другому і третьому — працюють сапери ДСНС (Державна служба України з надзвичайних ситуацій). А розмінуванням залізничних колій займається Державна служба спеціального транспорту. Крім того, військові сапери долучаються і до гуманітарного розмінування території Донбасу.

Інженерні підрозділи залучені також до ліквідації наслідків пожеж на складах боєприпасів. Зокрема, в Калинівці та Балаклеї працюють по 16 груп розмінування, в Ічні — 19, поінформували у МОУ.

Як повідомлялося, сьогодні в Україні відзначається День інженерних військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-