Під Луганськом обстріляли дрон ОБСЄ

Під Луганськом обстріляли дрон ОБСЄ

Укрінформ
Під окупованим Луганськом у четвер обстріляли безпілотник моніторингової місії ОБСЄ.

Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ.

“У напрямку безпілотного літального апарата СММ знову, за оцінкою Місії, вели вогонь зі стрілецької зброї. Здійснюючи політ міні-БПЛА СММ на південній околиці н. п. Жовте (непідконтрольний урядові, 17 км на північний захід від Луганська), спостерігачі чули 40 пострілів зі стрілецької зброї на відстані близько 2 км на північно-північний захід від їхньої позиції, у районі, де пролітав БПЛА”, - йдеться у звіті.

За оцінкою Місії, вогонь вівся в напрямку БПЛА. Спостерігачі приземлили БПЛА, який не було пошкоджено, та залишили цей район.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина і Франція, як учасники "нормандського формату", рішуче засудили знищення безпілотника Спеціальної спостережної місії ОБСЄ на сході України 27 жовтня і поклали відповідальність за це на Росію.

Читайте також: Зникнення дрона ОБСЄ: місія виявила “російський слід”

Протягом останніх декількох тижнів безпілотний апарат СММ часто фіксував, як конвої з Росії перетинали кордон і йшли на територію України, відзначили представники ФРН і Франції. Зокрема, перед тим, як було втрачено зв'язок, дрон зафіксував системи ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-