Зникнення дрона ОБСЄ: місія виявила “російський слід”

Зникнення дрона ОБСЄ: місія виявила “російський слід”

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила версію знищення 26 жовтня безпілотного літального апарата СММ засобами протиповітряної оборони збройних формувань РФ.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС

"Найімовірнішою причиною інциденту був удар, який збив БПЛА з курсу, обірвав живлення системи протидії глушінню та навісного обладнання і, зрештою, спричинив його падіння. Під час падіння та до моменту втрати зв'язку, додаткові системи БПЛА сигналізували про несправність. Восьмеро опитаних у Нижньокринському громадян засвідчили, що чули вибух приблизно у час, коли трапився інцидент з безпілотником. Таким чином, версія щодо ураження БПЛА засобами ППО збройних формувань РФ, вочевидь, знаходить своє підтвердження", - йдеться в повідомленні прес-центру.

Згідно з інформацією, 27 та 28 жовтня 2018 Спеціальна моніторингова місія проводила пошуки зниклого апарата у районі інциденту за допомогою міні-БПЛА. Під час пошуків зафіксовано численні сліди від коліс у полі в районі ймовірного падіння втраченого БПЛА. Разом з тим, жодних уламків виявити не вдалося.

Читайте також: ОБСЄ втратила безпілотник, який зафіксував ракетні комплекси РФ на Донеччині

Як повідомлялось, 26 жовтня 2018 року о 22.03 БПЛА СММ ОБСЄ було запущено з майданчика у Степанівці (Донецька обл..) на підконтрольній України території. О 01.48 даний БПЛА виявив ЗРК 9К33 “Оса” збройних формувань РФ східніше окупованого Нижньокринського. О 01.53 команда СММ втратила зв'язок з БПЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-