Євродепутати їдуть на зустріч із місією ОБСЄ на Донбасі

Євродепутати їдуть на зустріч із місією ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Депутати із фракції соціалістів, демократів і зелених в Парламентській асамблеї Ради Європи планують 1 листопада здійснити візит на схід України, щоб з'ясувати стан справ із безпековою ситуацію та умови роботи там місії ОБСЄ.

Про це на прес-конференції поінформував голова фракції соціалістів, демократів і зелених в Парламентській асамблеї Ради Європи, спікер з прав людини та гуманітарної допомоги фракції СДПН німецького Бундестагу Франк Швабе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо подивитися на ситуацію там, і як вона змінюється, зустрічаємось із місією ОБСЄ. Йдеться скоріше не про звіти, ми хочемо подивитися ...чи поважають їх (місію ОБСЄ)», - сказав він.

Окрім Швабе, планують відвідати Донбас ще кілька депутатів ПАРЄ від цієї фракції.

Читайте також: Хуг переконаний, що його наступник допомагатиме в імплементації "Мінська"

Делегація європарламентаріїв має також проаналізувати стан реалізації конкретних соціальних та гуманітарних проектів, що були започатковані за підтримки Німеччини і реалізуються на Донбасі.

«Ми відвідаємо дитячу лікарню, яку фінансував Фонд Рози Люксембург. Ми хочемо подивитися проект приміщень для біженців, де брала участь Німеччина, проект психо-соціального супроводження людей, які постраждали від війни», - зазначив депутат.

За його словами, після завершення візиту буде підготовлений звіт про витрачання коштів на реалізацію цих проектів та ефективності надання допомоги людям на тимчасово-окупованій території.

Окрім цього, депутати дослідять стан справ на Донбасі із гуманітарною допомогою людям. «Це 4,4 млн людей, які потерпають від цієї ситуації. Німеччина зацікавлена у допомозі цим людям і Україні в цьому питанні», - наголосив Швабе.

За його словами, у ПАРЄ є певне занепокоєння щодо ситуації у питанні охорони довкілля.

Депутат німецького Бундестагу Франк Швабе зустрінеться з представниками уряду України, Верховної Ради, громадянського суспільства, а також з представниками міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-