Місія ОБСЄ за тиждень зафіксувала понад 8 тисяч порушень

Місія ОБСЄ за тиждень зафіксувала понад 8 тисяч порушень "тиші"

Укрінформ
Упродовж минулого тижня представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували близько 8300 порушень режиму припинення вогню.

Про це під час прес-брифінгу заявив перший заступник голови місії Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня, через 9 тижня після того, як сторони вже 14-й раз підтвердили свою відданість припиненню вогню, СММ ОБСЄ зафіксувала приблизно 8300 порушень цього самого режиму припинення вогню. Хочу нагадати, що документ про встановлення режиму припинення вогню був підписаний у вересні 2014 року. А також, домовившись зупинити насильство, сторони водночас погодились відвести озброєння", - заявив він.

Читайте також: За чотири роки війни на Донбасі мало що змінилось - Хуг

Представник ОБСЄ поінформував, що минулого тижня СММ ОБСЄ зафіксувала 26 одиниць великокаліберного озброєння в місцях, звідки сторони зобов'язались відвести таке озброєння.

"Це озброєння було виявлено попри те, що нашим спостерігачам 21 раз активно відмовляли у доступі, зокрема 19 разів у непідконтрольних урядові районах. І це не рахуючи обмежень через міни", - наголосив він.

Хуг також поскаржився, що два БПЛА місії "безслідно зникли, причому один з них зник у районі, де щойно перед зникненням було зафіксовано зенітний ракетний комплекс".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-