Окупанти “ДНР” не пустили ОБСЄ до 6 населених пунктів - штаб ООС

Окупанти “ДНР” не пустили ОБСЄ до 6 населених пунктів - штаб ООС

Укрінформ
Окупанти не дозволили спостерігачам місії ОБСЄ здійснити моніторинг в шести населених пунктах на окупованій території Донеччини.

Про це заявив представник прес-центру штабу ООС Олексій Жуганов.

«Українська сторона СЦКК (Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін - ред.) повідомляє, що російсько-окупаційний контингент продовжує чинити перешкоди діяльності міжнародних спостерігачів. Так, у звіті СММ ОБСЄ від 25 жовтня відзначається, що окупанти заборонили спостерігачам доступ для проведення моніторингу у шести населених пунктах на окупованій території», - наголосив Жуганов.

За його інформацією, представники української сторони СЦКК спільно з СММ ОБСЄ перевірили виконання робіт з відновлення будинків жителів Мар'їнки та Авдіївки.

Крім того, згідно з інформацією штабу ООС, правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, минулої доби було затримано шість осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено три факти незаконного поводження зі зброєю, 12 фактів незаконного обігу наркотичних засобів та зафіксовано 31 адміністративне правопорушення.

Читайте також: ОБСЄ за тиждень зафіксувала 10 тисяч порушень “тиші” на Донбасі

Як зазначив Жуганов, за минулу добу на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало понад 47 тисяч осіб та близько 6 тисяч транспортних засобів відповідно. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено десятьом особам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-