Росія проводить масовану мілітаризацію Азовського моря - Могеріні

Росія проводить масовану мілітаризацію Азовського моря - Могеріні

Оновлено
Укрінформ
Росія проводить масовану мілітаризацію Азовського моря.

Про це заявила високий представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні, виступаючи перед депутатами Європарламенту під час слухань щодо ситуації в Азовському морі.

“Навіть більш тривожним за більш жорсткий контроль з боку Росії за проходом суден через протоку є те, що паралельно з цим відбувається мілітаризація Азовського моря. Росія розпочала застосовувати дедалі більше військових кораблів в цьому регіоні, і Україна частково відповіла на це збільшенням власної військової присутності”, - зазначила Могеріні. 

Читайте також: Євросоюз ніколи не визнає анексію Криму – Могеріні

Дипломат наголосила, що мілітаризація Азовського моря не відповідає нічиїм інтересам. “Вона може лише дестабілізувати делікатну ситуацію з безпеки у ширшому регіоні Чорного моря”, - сказала Могеріні.

Як повідомляв Укрінформ, російські силовики у квітні почали затримувати в акваторії Азовського моря судна, що прямують до українських портів. Такі дії агресора є порушенням міжнародного морського права, спрямованим на підрив економічних, політичних та безпекових інтересів України у регіоні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-