Прокуратура кваліфікувала як теракт підрив жителів Золотого

Прокуратура кваліфікувала як теракт підрив жителів Золотого

Укрінформ
Прокуратура кваліфікувала як теракт підрив жителів Золотого, що у Попаснянському районі Луганської області.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"Органи прокуратури Луганщини здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, зареєстрованому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258 КК України (терористичний акт), за фактом підриву на вибуховому пристрої двох жителів окупованого міста Золоте-5 Попаснянського району", - написав він.

Слідством встановлено, що 18 жовтня цього року о 08.45 ранку в районі непідконтрольної українській владі території м. Золоте-4 стався вибух невідомого снаряду, в результаті якого, ймовірно, постраждали жінка 1972 року народження та чоловік 1973 року народження, що проживали в Золотому-5.

За попередніми даними, постраждалі намагалися з'ясувати причину відсутності світла у своєму будинку. Для цього їм було необхідно вимкнути рубильник в трансформаторній будці, що розташована біля посту військовослужбовців у Золотому-4.

Читайте також: Бойовики не дозволяють вивезти тіла цивільних, що загинули у Золотому

Через деякий час після того, як військові пропустили вказаних осіб, вони почули, як пролунав вибух, що схожий на розрив гранати або протипіхотної міни.

Наразі проведення огляду місця події та інших необхідних слідчих дій ускладнюється тим, що територія, на якій скоєно кримінальне правопорушення, знаходиться під контролем незаконних збройних формувань "ЛНР", внаслідок чого існує небезпека для життя та здоров'я працівників правоохоронних органів. Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-