Окупанти не дозволяють вивезти тіла цивільних, що загинули у Золотому

Окупанти не дозволяють вивезти тіла цивільних, що загинули у Золотому

Ексклюзив
Укрінформ
Російсько-окупаційні війська ігнорують запити української сторони на режим тиші з метою евакуації тіл двох мирних жителів, які загинули 18 жовтня у населеному пункті Золоте-4, для посилення напруги серед місцевого населення.

Про це Укрінформу повідомив начальник прес-центру Об’єднаного командного пункту Об’єднаних сил (ОКП ОС) полковник Леонід Матюхін.

"Попри те, що трагедія сталася на території, непідконтрольній Збройним силам України, представниками командуванням ОС неодноразово надавалися протидіючій стороні запити на режим тиші з метою евакуації тіл загиблих. Але з боку російсько-окупаційних військ дані запити були проігноровані з метою фальсифікації реального стану справ та посилення напруги серед місцевого населення", - зазначив Матюхін.

Читайте також: На Донбасі за тиждень загинули двоє цивільних та двох було поранено - Хуг

За його словами, командування ОС висловлює щире співчуття родичам загиблих і ще раз робить наголос на тому, що Збройні сили України докладають усіх зусиль для вирішення усіх проблемних питань, пов'язаних із гарантуваням безпеки цивільних громадян, які проживають у "сірій зоні".

На жаль, підкреслив Матюхін, подібні випадки не є винятком у "сірій зоні" через насиченість місць мінування.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня внаслідок підриву на вибуховому пристрої загинули двоє мирних мешканців населеного пункту Золоте-4 – чоловік 1973 року народження та жінка 1972 року народження, які йшли у бік окупованого Золотого-5. Тіла загиблих наразі лежать поряд із позиціями бойовиків. Місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі запустила в бік Золотого безпілотних та надала координати ймовірного місця перебування тіл загиблих. Їхні родичі звернулися до Червоного Хреста з проханням повернути тіла загиблих для їх поховання. Однак, за даними української сторони СЦКК, бойовики не схотіли евакуювати тіла загиблих, які наразі продовжують лежати просто неба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-