Україна може отримати американські фрегати типу Oliver Hazard Perry - ЗМІ

Україна може отримати американські фрегати типу Oliver Hazard Perry - ЗМІ

Укрінформ
США готові надати військово-технічну допомогу, в тому числі фрегати типу Oliver Hazard Perry, для підвищення обороноздатності України.

Про це повідомляє Український міліарний портал.

"З власних джерел Українського мілітарного порталу стало відомо, що керівництво США направило через військового аташе посольства Сполучених Штатів Америки листа на адресу Міністерства оборони України щодо надання військово-технічної допомоги Збройним Силам України, в тому числі для Військово-морських сил ЗС України. У числі запропонованого розглядається питання щодо отримання фрегатів типу Oliver Hazard Perry, які знаходяться у розпорядженні ВМС США та можуть бути передані в рамках програми "Надлишкове майно" (Excess Defense Article)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: США передадуть Україні фактично нові катери Island - Воронченко

Зазначається, що згадані кораблі можуть суттєво підвищити обороноздатність ЗС України на Чорноморському та Азовському театрі військових дій.

У свою чергу, речник Міноборони Олександр Мотузяник не підтвердив і не спростував Укрінформу дану інформацію. Наразі прес-служба МОУ вивчає питання та обіцяє надати інформацію додатково.

Фото з сайту mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-