Комітет ВР запропонує 2 мільярди для Міноборони на нові арсенали

Комітет ВР запропонує 2 мільярди для Міноборони на нові арсенали

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони рекомендуватиме виділити Міністерству оборони у 2019 році додатково 2 млрд гривень для будівництва захищених сховищ боєприпасів.

Про це журналістам повідомив секретар комітету Іван Вінник за результатами заслуховування інформації Міноборони та Генштабу ЗСУ щодо ситуації зі складами боєприпасів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За умови виділення 2 млрд гривень ми можемо говорити, що в наступному році до 70 додаткових сховищ може бути збудовано", - наголосив секретар комітету.

За його словами, така кількість сховищ є половиною від потреби, яка існує в Україні у захищених сховищах.

Він також додав, що за умови ефективного менеджменту та логістики на кінець наступного року "найбільш вразливі та потрібні боєприпаси" для українського фронту будуть розміщені і захищені.

Окрім того, Вінник зазначив, що при ухваленні бюджету на наступний рік у перехідних положеннях будуть передбачені зміни до діючих законодавчих актів щодо надання можливості Міністерству оборони та Генштабу ЗСУ належним чином організувати роботу для забезпечення захищеності арсеналів зброї.

"Ми спростимо дозвільні процедури, відступимо від законодавства про містобудівну діяльність, і захисні сховища можна буде будувати суто на підставі проектної рекомендації, розробленої Міністерством оборони. Ми спростимо процедуру закупівлі і введемо державне оборонне замовлення (на будівництво таких об'єктів - ред.)", - сказав секретар комітету.

Читайте також: Півмільярда замість 15: Полторак заявляє про брак коштів для безпеки артскладів

Як повідомлялося, в ніч на 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб.

На подолання наслідків надзвичайної події уряд виділив 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-