Росія навряд чи скасує

Росія навряд чи скасує "вибори" на окупованому Донбасі — представник України у ТКГ

Укрінформ
Росія, найімовірніше, не відмовиться від проведення запланованих на 11 листопада фейкових виборів на окупованих територіях Донбасу попри те, що проти цього виступають ЄС, США та ОБСЄ.

Про це заявив під час публічної дискусії "Яка миротворча місія потрібна Україні?" представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України Олександр Моцик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На останньому засіданні (ТКГ - ред.) ми так і не вмовили Російську Федерацію відмінити ті вибори, які вона хоче провести на окупованій території 11 листопада. Ми наголошували, що Європейський Союз проти, Сполучені Штати проти, ОБСЄ проти цих виборів, але ми бачимо, що Росія буде ці вибори, скоріш за все, 99,9% проводити, хоча є ще певний час спробувати умовити Росію цього не робити", - сказав Моцик.

Він додав, що Росія виношує свої певні стратегічні цілі і не зважає ані на Мінські домовленості, ані на "нормандський формат".

Читайте також: З Росією не можуть домовитися про саміт "нормандської четвірки".

Як повідомляв Укрінформ, перший віце-спікер Верховної Ради, представник України у ТКГ Ірина Геращенко поінформувала, що українська сторона звернулася до спецпредставника головуючого в ОБСЄ міністра закордонних справ Італії, посла Мартіна Сайдіка, з проханням підготувати спеціальну заяву від головуючої в ОБСЄ країни, в якій чітко зазначити нелегітимність будь-яких виборів на окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-