ООС: окупанти п'ять годин гатили з мінометів біля Лебединського

ООС: окупанти п'ять годин гатили з мінометів біля Лебединського

Укрінформ
На Донецькому напрямку за вчорашній день зафіксовано 16 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, найбільш потужним та тривалим був обстріл біля Лебединського.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони полковник Олександр Мотузяник.

"На Донецькому напрямку, як і попередньої доби, спокійно не було, там за вчорашній день зафіксовано 16 прицільних обстрілів з боку противника. ... Найбільш потужним та найтривалішим був ворожий обстріл біля Лебединського. Там вчора від 17.00 до 22.00, з боку окупованого селища Саханка противник вів обстріли тамтешніх українських позицій із застосуванням мінометів одразу двох калібрів — 120-го та 82-го", - сказав Мотузяник.

Він додав, що постріли з мінометів супроводжувалися щільним вогнем широкого спектру наявного у бойовиків озброєння, від стрілецької зброї і до гранатометів різних систем.

У решті населених пунктів Донецького напрямку, зазначив речник Міноборони, зокрема біля Водяного, Гнутового, Павлопіля та Красногорівки упродовж вчорашнього дня тривали ворожі збройні провокації, щоправда без мінометного та артилерійського вогню. Там бойовики застосовували піхотну зброю та вогонь гранатометів різних типів.

Окрім того, вчора ввечері окупанти обстріляли з мінометів калібру 120 та 82 мм населені пункти Чермалик та Широкине, випустивши загалом майже десять снарядів. Вогонь вівся з окупованих Верхньошироківського та Саханки.

"Наслідки та масштаби руйнувань наразі оцінюються українською стороною СЦКК та Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ", - сказав Мотузяник.

Читайте також: ООС: бойовики застосували на Луганському напрямку заборонену зброю

За його словами, загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 26 ворожих обстрілів, усі вони визначені як прицільні. У тому числі противник застосовував міномети калібру 120 та 82 мм, випустивши по наших позиціях більше 80 мін.

Підрозділи Збройних Сил України 13 разів відкривали вогонь у відповідь.

Внаслідок бойових дій минулої доби жоден військовослужбовець Збройних Сил України не загинув і не зазнав поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-