ООС: окупанти застосували на Луганському напрямку заборонену зброю

ООС: окупанти застосували на Луганському напрямку заборонену зброю

Карта
Укрінформ
Минулої доби активність російсько-окупаційних військ в районі проведення ООС залишалася на високому рівні.

Знову фіксувалося відкриття бойовиками вогню з забороненої зброї, зокрема, на Луганському напрямку вони шість разів застосовували великокаліберні міномети.

Про це сказав на брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник.

"На Луганському напрямку минулої доби противник відкривав прицільний вогонь 10 разів, причому 6 разів із застосуванням мінометів великих калібрів. Так, вчора вранці, близько 7.30 ворог випустив 10 мін 82-го калібру в бік оборонців селища Вільне. Вогонь вівся з боку н.п. Первомайське. Вже через кілька годин противник переніс мінометний вогонь вже на селище Троїцьке. О 10.35, з боку н.п. Калинове противник завдав вогню з міномету калібру 82 мм. та випустив 8 мін", - розповів Мотузяник.

За його словами, по обіді російсько-окупаційні війська поновили обстріли з важкої зброї і знову відкрили вогонь по оборонцям с. Вільне. "Цей обстріл був більш потужнішим, ніж ранковий — тоді наші військовослужбовці нарахували вибухи 20 мінометних боєприпасів згаданого калібру", - зауважив речник Міноборони.

Він також розповів, що бойовики спробували «пристрілятися» в сторону наших позицій біля Світлодарська, випустивши три міни калібру 82 мм та вів вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. А надвечір вони задіяли більш потужний 120-й калібр, намагаючись випробувати на міцність захисників Новолуганського - о 19.30 та о 22.34 випустили 8 та 11 мін відповідно.

Читайте також: Доба в ООС: бойовики 26 разів відкривали вогонь по наших позиціях

Не вщухав ворожий вогонь і на інших ділянках нашої оборони, зокрема біля Катеринівки, Кримського та Степного. Там фіксувалися ворожі постріли зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів. "Відзначу, що практично на всі ворожі обстріли наші оборонці відповідали противнику влучним вогнем зі штатної зброї", - зазначив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-