Президент: Ми можемо виділити лише 100 мільярдів для Міноборони

Президент: Ми можемо виділити лише 100 мільярдів для Міноборони

Оновлено
Укрінформ
У проекті держбюджету-2019 на потреби Міністерства оборони передбачається виділити понад 101,5 млрд гривень.

Про це Президент Петро Порошенко заявив на зустрічі із командирами бригад Збройних сил, Нацгвардії і Державної прикордонної служби в рамках робочої поїздки в Хмельницьку область, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У проекті державного бюджету на 2019 рік на Міноборони передбачається виділити понад 101,5 млрд гривень. Оборонне відомство свої потреби об'єктивно і обгрунтовано оцінювало в 210 млрд, хоча насправді оборонному відомству треба значно більше - одні склади чого варті. Але ми не можемо дати стільки, ми можемо дозволити лише 100 млрд", - сказав Порошенко.

Читайте також: Танки, ракети і вогнемети: Порошенко розповів про нову зброю для армії

Він зазначив, що ця сума еквівалентна 3,5 млрд доларів, що багато за українськими мірками, але за світовими стандартами це надзвичайно скромний бюджет. Однак, на переконання глави держави, маємо повне право пишатися співвідношенням ціни та якості і загального результату нашого оборонного будівництва при такому доволі обмеженому ресурсі.

"Сьогодні в Україні вже є армія, яка здатна захистити нашу державу - це доведений факт", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, державним бюджетом України на 2018 рік Міністерству оборони заплановані видатки у сумі 86,6 млрд гривень (2,58% ВВП). Зокрема, 81,7 млрд грн — із загального фонду і 4,3 млрд грн — із спеціального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-