Танки, ракети і вогнемети: Порошенко розповів про нову зброю для армії

Танки, ракети і вогнемети: Порошенко розповів про нову зброю для армії

Оновлено
Укрінформ
Українські підприємства оборонно-промислового комплексу 2018 року поставили у війська близько 1,9 тисячі нового або модернізованого озброєння та військової техніки.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на зустрічі із командирами бригад Збройних сил, Нацгвардії і Державної прикордонної служби в рамках робочої поїздки в Хмельницьку область, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завдяки концентрації зусиль, цілеспрямованій і наполегливій роботі працівників підприємств ОПК лише у поточному році поставлено у війська близько 1900 одиниць нового або модернізованого озброєння та військової техніки - бронетанкової, морської, авіаційної", - сказав він.

Робоча поїздка Президента до Хмельницької області / Фото: https://www.president.gov.ua

Крім того, за його словами, серед такої техніки - ракетно-артилерійське озброєння, високоточні протитанкові комплекси "Корсар", "Стугна", "Бар’єр" ракети до них, новітні піхотні вогнемети, новітні системи ППО, радіоелектронної боротьби, системи зв’язку тощо.

Також Порошенко нагадав, що підприємства "Укроборонпрому" розпочали серійний випуск сучасних зразків вітчизняного виробництва – модернізованих танків Т-64, нових бронетранспортерів БТР-3, БТР-4, модернізованих бойових машин піхоти БМП-1.

Водночас глава держави закликав військовослужбовців та цивільне населення не мати завищених очікувань від швидкості проведення модернізації армії.

Читайте також: Порошенко показав головні прем’єри виставки “Зброя та безпека”

"Скарбів гетьмана Полуботка ми досі не знайшли, тож прошу армію і суспільство чітко зрозуміти, що програма модернізації розрахована не на тижні і не на місяці, а на роки", - наголосив Президент.

При цьому він додав: з модернізації чи створення деяких видів озброєння ідемо із суттєвим випередженням графіка.

Порошенко підкреслив, що ключове в цьому питанні це те, що процес модернізації озброєння і техніки української армії розпочато.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-