В Україні стартували багатонаціональні навчання

В Україні стартували багатонаціональні навчання "Чисте небо - 2018"

Фото
Укрінформ
На Вінниччині та Хмельниччині у понеділок стартували багатонаціональні навчання «Чисте небо – 2018» за участі військових авіаторів з України та 9 країн – членів НАТО.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі Командування Повітряних Сил ЗСУ.

«Сьогодні у Старокостянтинові та Вінниці (аеропорт Гавришівка) стартували багатонаціональні навчання «Чисте небо – 2018». У навчаннях, окрім України, беруть участь ще дев’ять країн, а саме, Бельгія, Велика Британія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія та США. Для їх проведення на аеродром Староконстянтинів, що на Хмельниччині, було передислоковано особовий склад та літаки Повітряних сил Збройних Сил України. За останні дні мешканці міста побачили в небі не тільки звичні для них Су-24, а ще й літаки винищувальної авіації типу МіГ-29 та Су-27. Окрім того, подією став приліт літаків F-15 144 винищувального крила Національної гвардії штату Каліфорнія», - повідомило Командування.

Навчання “Чисте небо - 2018” / Фото: facebook.com/kpszsu

Як зазначили у прес-службі, навчання «Чисте небо– 2018» триватимуть з 8 по 19 жовтня. Метою навчань є підвищення рівня підготовки екіпажів під час виконання тактичних задач у коаліційному середовищі, підвищення рівня взаємосумісності з повітряними силами США та інших країн-членів НАТО при ведені спільних повітряних операцій по забезпеченню захисту повітряного простору.

Читайте також: Навчання “Кленова арка-2018” відпрацьовують “підтримання миру у вигаданій країні”

Військові авіатори також відпрацьовуватимуть ефективне спільне управління і контроль, навички з пошуку і порятунку особового складу, а також аеромедичної евакуації та забезпечення кіберзахисту. Окрім того, учасники тренуватимуться реалізовувати спільні завдання з десантування вантажів та особового складу, забезпечення їх прикриття як удень, так і вночі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-