Навчання “Кленова арка-2018” відпрацьовують “підтримання миру у вигаданій країні”

Навчання “Кленова арка-2018” відпрацьовують “підтримання миру у вигаданій країні”

Фото
Укрінформ
Учасники навчання «Кленова арка - 2018» узялися за практичну фазу - симуляцію виконання операції з підтримання миру і безпеки у вигаданій країні.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

«Протягом наступних кількох днів литовський батальйон уланів, польський танковий, український десантно-штурмовий та об'єднаний грузинсько-чорногорський батальйони під загальним командуванням «ЛитПолУкрбриг» і підтримкою канадських наставників долатимуть виклики місії в сценарній «Латгалії». Ця країна зазнала гібридної агресії від сусідньої «Торріке»», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до сценарію, сили спеціальних операції «Торріке» під прикриттям, найманці приватних компаній «Торріке» та місцеві кримінальні групи спричинили кризу та нестабільність в «Латгалії».

Читайте також: Україна долучається до навчань НАТО “Trident Juncture 2018”

Отримавши мандат ООН у складі міжнародних сил, «ЛитПолУкрбриг» взяла під контроль визначений район, а батальйони узялися до виконання операції з підтримання миру і безпеки в цьому регіоні.

Як зазначається, сценарій занурює учасників в складні ситуації, коли застосування сили і зброї обмежені мандатом ООН. Канадські наставники, зі свого боку, допомагають тим, хто навчається, опанувати планування та операційні процедури.

«Учасники з усіх восьми країн повинні об'єднати зусилля і працювати як одна команда, щоб досягнути успіху, - зазначив командир «ЛитПолУкрбриг» та співкерівник навчання «Кленова арка - 2018» полковник Дмитро Братішко.

Маневри «Кленова арка» - це щорічне 11-денне командно-штабне навчання, в якому традиційно беруть участь військовослужбовці Литви, Польщі та України. Але формат навчання цього року дещо розширено - воно охоплює понад 300 учасників з 8 країн: Канади, Литви, Польщі, України, Грузії, Чорногорії, Румунії та Туреччини. Македонію представляють спостерігачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-