Турчинов: Модернізована українська бронетехніка — надійна, перевірена в боях зброя

Турчинов: Модернізована українська бронетехніка — надійна, перевірена в боях зброя

Укрінформ
Українські танки й бронетранспортери за роки ведення війни зазнали понад тисячу конструктивних змін та вдосконалень і тепер матимуть попит і за кордоном - як надійні військові машини, перевірені в бойових умовах.

Про це сказав секретар РНБО України Олександр Турчинов сьогодні під час церемонії передачі важкого озброєння та військової техніки від харківських підприємств “Укроборонпрому” українським військовим, що транслювалася в прямому ефірі 5 каналу.

“Я переконаний, що український танк, український бронетранспортер буде найкращим не тільки у нас на полі бою, а й користуватиметься величезним попитом за кордоном як справжня, надійна, перевірена у бойових умовах зброя”, - сказав секретар РНБО України після передачі важкого озброєння та військової техніки від харківських підприємств “Укроборонпрому” військовим ЗСУ.

Турчинов звернув увагу ЗМІ на те, що назва військової техніки сьогодні не зовсім передає її зміст. Скажімо, танк Т-80 — це фактично новий український танк, повна модернізація. “За рішенням РНБО, ініційованим президентом, цей танк сьогодні є у всіх підрозділах десантно-штурмових військ. У кожній бригаді створена танкова рота, і це змінило потенціал цих військ”, - зауважив секретар РНБО.

За словами Турчинова, значних змін зазнав і танк Т-64, тепер ця бойова машина має можливість автоматичного ведення й наведення вогню, в неї є лазерні приціли, приціли нічного бачення, можливість вести вогонь керованими ракетами тощо. А в БТР-4 змінилися навіть корпуси. За 4 роки війни бронетранспортер зазнав численних конструктивних змін з урахуванням експлуатації машини в умовах реального бою.

“І сьогодні, на моє переконання, це одна з найкращих машин у своєму класі не тільки ЗСУ, а й на всьому європейському континенті. Надійний захист, висока маневреність, точність ведення вогню”, — наголосив Турчинов.

Він сказав, що саме така техніка надходить сьогодні до наших Збройних сил, і держава не має наміру зупинятися. Секретар РНБО також нагадав, у якому жахливому стані перебували оборонні підприємства у 2014 році — борги і руїна. Це була, за словами Турчинова, свідома політика, спрямована на знищення армії і силових структур, проте за найкоротший період оборонний комплекс нашої країни повністю відновлений, тож керівник РНБО подякував працівникам оборонпрому і зауважив, що “вони вкладають душу у цю броню”.

Читайте також: Військові випробували новітній БТР "Буцефал”

Як уже повідомляв Укрінформ, сьогодні від харківських підприємств "Укроборонпрому" передано понад 20 одиниць важкого озброєння та військової техніки, а саме: 16 танків Т-80 та Т-64, які були відновлені на ДП “Харківський бронетанковий завод”, 5 БТР-4, виготовлені на ДП “Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-