З

З "Л/ДНР" автобусні рейси йдуть через Росію на Харків і Київ – ОБСЄ

Укрінформ
З окупованої території Донбасу, передусім Луганщини, минулого тижня йшли "нерегулярні" автобусні рейси за напрямком "Стаханів-Харків", "Луганськ-Київ", "Ровеньки-Київ".

Про це йдеться в тижневому звіті спостережної місії ОБСЄ на пунктах пропуску "Гукове" та "Донецьк" на російсько-українському кордоні, опублікованому 2 жовтня на сайті Організації з безпеки та співробітництва у Європі.

"Серед автобусного сполучення, яке спостерігалося спостережною місією, наступні "нерегулярні" маршрути чи місця призначення були зафіксовані: "Стаханів-Харків", "Київ", "Луганськ-Київ", "Ровеньки-Київ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають спостерігачі ОБСЄ, протягом тижні "регулярні" місцеві та дальні автобусні рейси між тимчасово окупованою територією України (головним чином, з/до Луганської області) продовжували мати місце.

"На додачу до регулярних автобусних рейсів, спостережна місія продовжувала спостерігала за автобусним сполученням на нерегулярних маршрутах. Часто автобуси не зазначають свій маршрутЮ натомість мають табличку з вікні з написом "нерегулярні перевезення", - йдеться у повідомленні.

Протягом тижня спостерігачі ОБСЄ на російських пунктах пропуску "Гукове" та "Донецьк" зафіксували збільшення кількості автобусів, які перетнули кордон – 409 автобусів, у порівнянні з 391-м минулого тижня. З них 215 автобусів проїхали до РФ, 194 – на тимчасово окуповану територію України.

"У деяких випадках спостережна місія помічала, як водії автобусів забиради таблички маршрутів з вікон своїх автобусів, а на деяких автобусах їх взагалі не було. Більшість дальніх автобусних рейсів між Луганською областю та містам в РФ мали українські автомобільні номера, видані в Луганській області", - повідомили у місії ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-