Росіяни і їх маріонетки відмовили в допуску до місця вибуху у Горлівці - Геращенко

Росіяни і їх маріонетки відмовили в допуску до місця вибуху у Горлівці - Геращенко

Укрінформ
Представники Російської Федерації в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську відмовили українським правоохоронцям і спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні в допуску до місця вибуху в окупованій Горлівці Донецької області, де 30 вересня на міні підірвалися четверо дітей.

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради, Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ у Мінську Ірина Геращенко на своїй сторінці Facebook.

"На ТКГ українська сторона порушила питання загибелі українських дітей від міни під Горлівкою і поставила вимоги допуску до місця вибуху українських правоохоронців і місії СММ ОБСЄ. Росіяни і їх маріонетки прогнозовано відмовили, місце злочину залишається заблокованим і для відвідин міжнародними спостерігачами СММ", - зауважила Геращенко.

Водночас, за її словами, представник Російської Федерації в ТКГ у Мінську Борис Гризлов заявив, що діти в Горлівці підірвалися нібито на американській міні.

"Росіяни не лише приховують місце злочину, але й впадають у відвертий маразм в своїх заявах Представник РФ в ТКГ Б. Гризлов заявив, що діти підірвалися на американській міні. Цинізм поведінки росіян просто зашкалює", - зазначила перший віце-спікер.

Читайте також: ОБСЄ закликає негайно приступити до розмінування Донбасу

Як повідомлялося, 30 вересня в окупованій Горлівці Донецької області на міні підірвалися четверо дітей, троє з них загинули.

Згодом Ірина Геращенко повідомила, що протипіхотна міна, на якій підірвалися діти, могла бути завезена з Росії, оскільки в Україні подібні вибухонебезпечні пристрої були утилізовані ще в 2012 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-