ОБСЄ закликає негайно приступити до розмінування Донбасу

ОБСЄ закликає негайно приступити до розмінування Донбасу

Укрінформ
ОБСЄ закликає приступити до невідкладного та повного гуманітарного розмінування населених пунктів та пунктів пропуску на Донбасі.

Про це йдеться в спільній заяві спецпредставник ОБСЄ в тристоронньої контактної групи Мартіна Сайдіка і глави СММ ОБСЄ в Україні послом Ертугрула Апакана за результатами сьогоднішньої зустрічі в Мінську, повідомляє БЕЛТА.

"Як відомо, 30 вересня під Горлівкою в результаті підриву на міні загинули троє дітей, одна дитина була поранена. У той же день ще один підліток отримав поранення внаслідок обстрілу в Старомихайлівці. Очевидно, що є необхідність вжити термінових заходів з гуманітарного розмінування. У цьому зв'язку ми з послом Ертугрулом Апаканом розробили спільну заяву. Ми серед іншого закликаємо сторони приступити до невідкладного та повного гуманітарного розмінування населених пунктів та пунктів пропуску", - заявив Сайдік.

У заяві висловлюється глибоке засмучення відбулися трагедіями з дітьми: "На жаль, занадто багато подібних випадків мало і має місце бути внаслідок триваючого між сторонами конфлікту, що супроводжується, зокрема, невибірковим закладанням мін та подібних вибухових пристроїв уздовж лінії зіткнення. Така ситуація надалі неприпустима. Всі ділянки, на яких є міни та саморобні вибухові пристрої, які становлять загрозу для життя цивільного населення, особливо для дітей і підлітків, повинні бути невідкладно розміновано з гуманітарних міркувань".

Читайте також: Чергова провокація окупантів: Бойовики обстріляли Горлівку та Авдіївку

Крім заклику до розмінування, ОБСЄ також вимагає оповіщати населення про зони ризику і про вже розміновані ділянках.

Сьогодні на засіданні тристоронньої контактної групи комплекс питань по розмінуванню був у центрі уваги ТКГ та її робочої групи з безпеки. Обговорювалися додаткові заходи щодо забезпечення режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-