Україна витрачає на армію більше, ніж мінімальні внески країн НАТО в Альянс - Президент

Україна витрачає на армію більше, ніж мінімальні внески країн НАТО в Альянс - Президент

Укрінформ
Україна витрачає на оборонний і безпековий сектор 6% ВВП, що є більше, аніж мінімальні обов’язкові зобов’язання для країн-членів Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на церемонії передачі двох американських патрульних катерів класу Island Україні, що відбулася на базі Берегової охорони США "Балтимор", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші військові зобов’язання зараз становлять 6% ВВП. Ця цифра наразі вища, ніж мінімальні зобов’язання для членів НАТО. Це підтверджує, що Україна є по факту східним флангом НАТО", - сказав він.

Водночас Президент підкреслив, що нині нова українська армія ефективно зупиняє російську агресію, бореться за свободу і демократію і фактично виконує функцію східного флангу НАТО.

Порошенко також нагадав, що подав до парламенту зміни до Конституції в частині закріплення курсу інтеграції України в ЄС і НАТО.

Читайте також: Катери Island підсилять військово-морський союз України і США - Порошенко

"Найкращий спосіб захищати вільний світ — це захищати Україну новими оборонними системами, новими цільовими санкціями і дипломатичним тиском на Росію", - наголосив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, із 25 до 27 вересня Президент Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у США в рамках участі в Генеральній асамблеї ООН.

Фото: Цеголко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-