Направити миротворців на Донбас готові ще шість країн — Волкер

Направити миротворців на Донбас готові ще шість країн — Волкер

Укрінформ
До миротворчої місії ООН на Донбасі могли б приєднатися військові зі Швеції, Фінляндії, Австрії, Білорусі, Сербії та Туреччини.

Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю "Ехо Москви".

"Що стосується країн, ряд держав вже заявили, що вони будуть готові внести свій вклад. Про це заявили Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія і Туреччина", - зазначив він.

На думку Волкера, проблема з Мінськими угодами полягає в тому, що вони не реалізуються. Саме тому США, Франція і Німеччина запропонували ввести в регіон миротворчі сили під мандатом ООН, які будуть належним чином забезпечувати безпеку в районі конфлікту.

Як відомо, Київ наполягає на введенні місії ООН на всю територію непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, в тому числі і на кордон з РФ, проте Москва каже, що миротворці повинні розміщуватися тільки на лінії розмежування сторін і мати функцію охорони вже існуючої місії ОБСЄ.

Читайте також: Волкер пояснив Росії, чому "вибори" на окупованому Донбасі неможливі

Раніше Волкер заявляв, що Вашингтон і Москва все ще мають серйозні розбіжності щодо можливого введення на Донбас миротворчої місії ООН, щоб припинити конфлікт на території Донецької і Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-