Турчинов каже, що катер “Кентавр” не поступається суднам такого класу у НАТО

Турчинов каже, що катер “Кентавр” не поступається суднам такого класу у НАТО

Відео
Укрінформ
Український десантно-штурмовий катер "Кентавр", який у п’ятницю спустили на воду, нічим не поступається світовим аналогам.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов під час урочистої церемонії спуску на воду катера, зібраного на замовлення Міністерства оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми з вами спускаємо на воду десантно-штурмовий катер - це перший зразок серії важливого проекту під назвою "Кентавр". Це перший серійний катер, який надходить до наших Військово-морських сил”, - сказав Турчинов.

Він подякував розробникам і зазначив, що катер нічим не поступається закордонним аналогам. ”Цей катер нічим не гірший від російського "Раптора", він не поступається катерам такого класу країн НАТО. Він має потужну зброю, має можливість рухатися зі швидкістю 40 вузлів”, - сказав секретар РНБО.

Читайте також: На безпеку і оборону у 2019 році піде до 200 мільярдів — Турчинов

За його інформацією, катер десантуватиме 36 морських піхотинців, має достатньо потужну систему озброєння (йдеться як про ракети, так і про бойові модулі). ”Вони мають систему стабілізації, які дозволяє точно вражати ціль, не зменшуючи ходу катера”, - додав Турчинов.

Участь в урочистостях узяли також міністр оборони генерал армії Степан Полторак, народний депутат Ірина Фріз, голова правління заводу "Кузня на Рибальському" Валерій Шандра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-