На безпеку і оборону у 2019 році піде до 200 мільярдів — Турчинов

На безпеку і оборону у 2019 році піде до 200 мільярдів — Турчинов

Укрінформ
Наступного року фінансування сектору безпеки і оборони України становитиме близько 200 млрд грн.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на нараді щодо формування оборонного бюджету України на 2019 рік, повідомляє прес-служба РНБО.

Зокрема, за словами Турчинова, згідно з прогнозом Кабінету міністрів України, ВВП на 2019 рік становитиме 3 946 млрд гривень, «тому фінансування сектору безпеки і оборони України, яке повинно бути не менш ніж 5% від ВВП, складатиме близько 200 млрд грн».

Як наголосив секретар РНБО, «дохідна частина оборонного бюджету повинна формуватися виключно з реальних обгрунтованих надходжень».

Читайте також: Українські крилаті ракети здатні вражати морські цілі на відстані до 300 км - Турчинов

За словами Турчинова, серед пріоритетних напрямків фінансування на наступний рік заплановано, зокрема, розробку та закупівлю сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, зокрема, і крилатих ракет), артилерійського озброєння, бронетанкової техніки, високоточних засобів ураження, боєприпасів та продуктів спеціальної хімії, посилення системи протиповітряної оборони держави та можливостей авіації Повітряних сил ЗСУ; реалізацію державної політики в сфері кібербезпеки, виконання заходів з розвитку та модернізації спецзв'язку та захисту інформації; сучасне облаштування дослідно-випробувальних полігонів для проведення випробувань ракет, боєприпасів тощо.

«Одним з важливих пріоритетних завдань оборонного бюджету є реалізація соціальних гарантій військовослужбовців, насамперед підвищення їх грошового забезпечення, що необхідно для збереження професійного ядра Збройних сил України, Національної гвардії України та інших силових структур», - підкреслив секретар РНБО.

Він додав, що після завершення формування оборонного бюджету його буде затверджено на засіданні РНБО України та передано до Кабінету міністрів України.

За даними прес-служби, у нараді щодо формування оборонного бюджету України на 2019 рік під головуванням Турчинова взяли участь перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова, міністр оборони Степан Полторак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, керівники всіх силових структур та відомств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-