"Вибори в Л/ДНР" суперечать мінським угодам – МЗС Франції

Укрінформ
"Вибори" на території окупованого Донбасу суперечать мінським угодам та не відповідають законодавству України, що підлягає засудженню.

Таку заяву зробило МЗС Франції.

«Франція знову заявляє про свою прихильність до суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Оголошення про вибори 11 листопада 2018 року суперечить мінським угодам, які залишаються єдиною основою для політичного врегулювання конфлікту на Сході України», - вказано в заяві.

Також у заяві наголошується, що будь-яка ініціатива щодо проведення виборів, яка не передбачена мінськими угодами та не відповідає українському законодавству, підлягає засудженню.

Читайте також: Берлін прокоментував заяву бойовиків про "вибори в Л/ДНР"

«Мінські угоди передбачають, що вибори на територіях, які зараз перебувають під контролем сепаратистів, повинні відповідати Закону про особливий статус України. Будь-яка ініціатива, яка не відповідає цим умовам, повинна бути засуджена», - наголосили у МЗС Франції.

Як відомо, раніше МЗС України заявляв, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести так звані "позачергові вибори" на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-