Кафе

Кафе "Сєпар”, де вбили Захарченка, контролювала ФСБ - розвідка

Укрінформ
Кафе "Сєпар” в окупованому Донецьку, де внаслідок вибуху загинув ватажок “ДНР” Олександр Захарченко, було під безпосереднім контролем російської ФСБ.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі "5 каналу".

"За даними воєнної розвідки України, за знищенням Захарченка стоїть ФСБ. Є достовірна інформація, що кафе "Сєпар" довгий період часу було під безпосереднім контролем ФСБ. Крім того, за нашими даними, цей ресторан був повністю обладнаний в оперативному плані. Там можна було знімати і відео-, і аудіоінформацію. І ФСБ Росії знала всі заходи, що їх проводив Захарченко в цьому кафе", - наголосив Скібіцький.

Читайте також: Вбивство Захарченка: Порошенко в ООН порушить питання слідчих РФ на Донбасі

Він додав, що СБУ не змогла б закласти вибухівку в тому кафе, "тому що все реально на контролі було у РФ".

За словами Скібіцького, ліквідація Захарченка була прогнозована, тому що Росія “зачищає” у фейкових республіках тих, хто може стати свідками агресії РФ проти України в міжнародних судах.

Як повідомлялося, 31 серпня стало відомо про ліквідацію ватажка бойовиків "ДНР" Захарченка – він дістав смертельне поранення внаслідок вибуху в ресторані "Сєпар" у центрі Донецька, в якому на той час перебував.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-