У Денісової заявляють про півсотні затриманих у

У Денісової заявляють про півсотні затриманих у "Л/ДНР" після ліквідації Захарченка

Укрінформ
Окупанти після ліквідації Олександра Захарченка затримали в Донецьку близько 50 людей.

Про це в ефірі "5 каналу" розповів представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Павло Лисянський.

“Як тільки стало відомо про затримання людей у Донецьку, у омбудсмена Людмили Денісової відбулася нарада, де було домовлено моніторити всі ці ситуації. Я зв'язався з тими джерелами інформації, які працюють у так званій пенітенціарній системі "ЛНР" і "ДНР". Вони між собою комунікують. І я дізнався, скільки людей було доставлено – це близько 50 людей", - зазначив він.

За словами Лисянського, спочатку бойовики “повністю відпрацьовували Донецьк, на наступний день вони перекрили всі КПВВ і відпрацьовували вже ОРДЛО. До 14:30 були повністю закриті КПВВ на в'їзд до "ДНР", вони просто не випускали і не впускали людей. Після втручання Людмили Леонтіївни (Денісової – ред.) – вона подзвонила в дипломатичні місії – в 14:30 відкрили КПВВ і людей почали пускати. Після цього у нас там працювали монітори (спостерігачі – ред.) і вони з "ЛНР" переїхали в "ДНР", і я запитав, яка думка, що люди кажуть. А вони відповіли, що на 80% всі впевнені, що його (Захарченка – ред.) ліквідував Кремль".

Читайте також: РФ має пояснити "слідчі дії" у Донецьку щодо вбивства Захарченка - Геращенко

Лисянський також розповів, що з тих 50 затриманих в ОРДО нікого не відпускали.

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня стало відомо про ліквідацію ватажка бойовиків "ДНР" Захарченка – він дістав смертельне поранення внаслідок вибуху в ресторані "Сепар" у центрі Донецька, в якому на той момент перебував. Загинув також його охоронник, ще 11 осіб було поранено.

Фото: Громадське радіо

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-