На Донбасі з початку року загинули майже 80 військових, 560 поранені — МОУ

На Донбасі з початку року загинули майже 80 військових, 560 поранені — МОУ

Укрінформ
Миротворча операція для дотримання Мінських угод є логічною ініціативою, адже на Донбасі досі гинуть люди.

Таку думку висловив заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко, повідомляється на сайті Міноборони.

"Миротворча операція для дотримання Мінських угод — абсолютно логічна ініціатива, яку ми просуваємо для того, щоб виконати їх. Що насправді відбувається? Мінські угоди укладали в 2014-2015 роках. Але й далі триває застосування великих калібрів, безпілотної авіації, мінуються території, на тих мінах гинуть люди, руйнується цивільна інфраструктура, на наших теренах перебувають російські військові. Все попрано... Що це означає? Це майже 80 загиблих цьогоріч і понад 560 поранених", — сказав Петренко.

За його словами, забезпечення дотримання стійкого незастосування вогню, виведення військ можна досягнути через посилення міжнародної складової тиску на Росію. Сподіватися на виконання всіх пунктів Мінських домовленостей, зокрема, проведення неупереджених об’єктивних виборів, економічного та гуманітарного відновлення Донбасу, можна в умовах запровадження миротворчої операції під егідою ООН. "З військового погляду до цього виклику ми готові й продовжуємо належну підготовку. Але є важлива умова — у миротворчій місії не має бути росіян, так само не повинно бути на Донбасі і російських військових", — наголосив генерал-лейтенант.

Читайте також: Світ має посилити санкції проти РФ за блокування Азовського моря - Бурбак

Він зауважив, що українська сторона вимагає, аби російські війська залишили територію України, а миротворчі сили взяли під контроль місця зберігання озброєння й військової техніки, особливо важкої, забороненої Мінськом, наполягає на припиненні вогню за рахунок введення міжнародного контингенту із відповідними військовими спроможностями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-