Убивство Захарченка не повинно призвести до ескалації на Донбасі - Берлін

Убивство Захарченка не повинно призвести до ескалації на Донбасі - Берлін

Укрінформ
Вбивство ватажка «ДНР» Олександра Захарченка не повинне призвести до нового напруження на Донбасі.

Про це сказав офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Федеральний уряд, звичайно ж, дуже уважно спостерігає за ситуацією на Донбасі після вбивства Захарченка", - запевнив Зайберт.

Загалом застосування насильства має бути засуджене, наголосив він. Берлін, за словами прес-секретаря, закликає усі сторони нині конструктивно брати участь у переговорах як у рамках Тристоронньої контактної групи, так і "нормандського формату".

Зайберт зазначив, що після набрання чинності чергового перемир'я у зв'язку з початком навчального року число обстрілів скоротилося, а кількість жертв знизилася. Тепер важливо не допустити нової ескалації, вважають у Берліні.

Федеральний уряд, канцлер і МЗС Німеччини продовжуватимуть докладати зусиль щодо виконання Мінських угод, сказав Зайберт. "Убивство Захарченка не робить це завдання менш важливим, а зовсім навпаки", - додав він.

Читайте також: Смерть Захарченка "розворушила" пропагандистів РФ на Донбасі - Міноборони

Як повідомлялося, 31 серпня в окупованому Донецьку під час вибуху в ресторані "Сепар" був смертельно поранений ватажок "ДНР" Олександр Захарченко.

В Україні не виключили, що загибель терориста Захарченка може викликати нові провокації з боку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-