Окупанти за добу 11 разів зривали “шкільне перемир'я” - СЦКК

Окупанти за добу 11 разів зривали “шкільне перемир'я” - СЦКК

Карта
Укрінформ
Збройні формування Російської Федерації, попри оголошене “шкільне перемир'я”, впродовж 31 серпня 11 разів порушували режим припинення вогню.

Про це у Facebook повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

“Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові порушення Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації. Не зважаючи на оголошене з 29 серпня 2018 року шкільне перемир'я, протягом 31 серпня збройні формування Російської Федерації 11 разів порушували режим припинення вогню, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до звіту Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, опублікованого 31 серпня 2018 року, на тимчасово окупованій території патрулями місії в черговий раз зафіксовано важке озброєння збройних формувань РФ, яке розміщено з порушенням ліній відведення, та відсутнє у районах зберігання:

Горлівка: 100 мм протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра» – 2 одиниці; Староласпа: 122 мм самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика» – 7 одиниць; Докучаєвськ: 122 мм причіпні гаубиці Д-30 – 3 одиниці.

“Збройні формування Російської Федерації продовжують перешкоджати діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях. Згідно зі звітом СММ ОБСЄ, опублікованим 31 серпня 2018 року, бойовики збройних формувань РФ не надали представникам СММ ОБСЄ доступ для проведення моніторингу у районах Заїченко та Новоазовськ”, - уточнюється у повідомленні.

Наголошується, що впродовж 31 серпня українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) спільно з СММ ОБСЕ здійснено координацію та супроводження ремонтно-відновлювальних робіт у Луганській та Донецькій областях:

Станиця Луганська – виконання ремонтних робіт на розподільчій мережі водогону Станиця Луганська;

Авдіївка – проведення аварійно-відновлювальних робіт Південно-Донбаського водоводу; забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції (ДФС); проведення аварійно-відновлювальних робіт на газорозподільній станції “Мар'їнка”;

Золоте-5 – монтаж нової ділянки водогону;

Читайте також: СЦКК повідомляє про початок розмінування Південно-Донбаського водогону

Новолуганське – проведення ремонтно-відновлювальних робіт на дамбі ставка-накопичувача ПАТ «Бахмутський аграрний союз».

“СЦКК й надалі здійснюватиме взаємодію зі СММ ОБСЄ та інформуватиме про результати моніторингу дотримання Мінських домовленостей та координацію супроводження ремонтно-відновлювальних робіт”, - уточнюється у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-