СЦКК повідомляє про початок розмінування Південно-Донбаського водогону

СЦКК повідомляє про початок розмінування Південно-Донбаського водогону

Фото
Укрінформ
Українська сторона СЦКК повідомляє про початок розмінування та ремонтно-відновлювальних робіт на Південно-Донбаському водогоні.

Про це повідомляє Міноборони.

"На даний момент під контролем української сторони СЦКК здійснюються ремонтно-відновлювальні роботи на водогоні", - йдеться у повідомленні.

СЦКК нагадує, що внаслідок обстрілів з застосуванням важких озброєнь з боку збройних формувань Російської Федерації на ділянці водогону КП «Вода Донбасу» стався прорив труб, що поставило під загрозу постачання питної води для 1,3 мільйона мешканців населених пунктів Вугледар, Докучаєвськ, Новотроїцьке, Волноваха та Маріуполь. Витік води внаслідок пошкоджень сягає 1500 м3/год.

Читайте також: Почалися роботи з відновлення газу для Мар’їнки та Красногорівки - СЦКК

Проведення ремонтно-відновлювальних робіт ускладнювалось знаходженням місця прориву водогону в зоні досяжності обстрілу бойовиків, а також можливої наявності на ділянці мін та боєприпасів.

Рішенням Командувача об’єднаних сил українською стороною СЦКК за сприяння СММ ОБСЄ було забезпечено встановлення режиму тиші на час проведення робіт з розмінування території, усунення прориву водогону та проведення робіт щодо безперервного водопостачання до вказаних населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-