Почалися роботи з відновлення газу для Мар’їнки та Красногорівки - СЦКК

Почалися роботи з відновлення газу для Мар’їнки та Красногорівки - СЦКК

Укрінформ
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) повідомляє, що після дворічної перерви розпочались роботи на газопроводі високого тиску та газорозподільній станції «Мар’їнка».

Про це інформує у четвер прес-служба Міноборони

"29 серпня після дворічної перерви розпочались роботи на газопроводі високого тиску та газорозподільній станції «Мар’їнка». Ці об’єкти були виведені з ладу у липні 2014 року внаслідок обстрілу з боку збройних формувань Російської Федерації. Понад 26 тисяч мешканців міст Красногорівка і Мар’їнка, десятки об’єктів цивільної інфраструктури, лікарні і навчальні заклади залишились без газопостачання", - йдеться у повідомленні.

У СЦКК нагадали, що у 2018 році керівництво ПАТ «Красногорівський вогнетривкий завод» 7 разів зверталось з проханням розпочати відновлювальні роботи. Однак, з боку окупаційної адміністрації РФ погодження до останнього часу отримати не вдавалось.

24 серпня українська сторона СЦКК отримала гарантії безпеки для проведення відновлювальних робіт на газопроводі високого тиску та газорозподільній станції «Мар’їнка».

Читайте також: Бойовики обстріляли поліцейських у Мар'їнці, є поранені

Перший етап робіт, розмінування території, було виконано на газопроводі високого тиску та газорозподільній станції «Мар’їнка» 29 серпня. Також протягом цього дня українською стороною СЦКК спільно зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ здійснено координацію та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних робіт на  об’єктах: Новолуганське — проведення ремонтно-відновлювальних робіт на дамбі ставка-накопичувача ПАТ «Бахмутський аграрний союз»; Станиця Луганська — виконання ремонтних робіт на розподільчій мережі водогону Станиця Луганська; на ділянці Попасна — Золоте-3 — проведення огляду та ремонтно-відновлювальних робіт Попаснянського районного водоканалу; Авдіївка — проведення ремонтно-відновлювальних робіт дахів будинків мешканців; забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції (ДФС); Травневе — проведення аварійно-відновлювальних робіт із усунення пошкоджень верхньої частини греблі ставу-накопичувача.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-