У Києві відкрили меморіал з електронною Книгою пам'яті полеглих на Донбасі

У Києві відкрили меморіал з електронною Книгою пам'яті полеглих на Донбасі

Укрінформ
У столиці на роковини Іловайської трагедії встановили термінал з електронною Книгою пам'яті з іменами усіх військовослужбовців і добровольців, які загинули під час війни на сході України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"22 червня 2014 року було засновано електронний ресурс "Книга пам'яті", куди почали вносити імена всіх військовослужбовців, всіх добровольців - всіх, хто загинув в цій війні. На базі цієї електронної книги ми зробили меморіал "Стіна народної пам'яті" та постійно оновлюємо базу - зараз "Стіна пам'яті" відкрита на момент 1.06.2018 року, куди внесено імена 3906 загиблих. Сьогодні встановили термінал, відтепер він буде працювати і надалі", - зазначив координатор проекту "Стіна пам'яті" Роман Федчук.

Він також зауважив,що термінал з електронною Книгою пам'яті полеглих за Україну встановлено на кошти батьків та побратимів полеглих.

Сам термінал відтепер працюватиме постійно на Михайлівській площі у Києві, біля "Стіни пам'яті".

Раніше 29 серпня під посольством Російської Федерації в Києві активісти провели акцію "Путін, за Іловайськ відповіси" та встановили на проїжджій частині 366 білих хрестів в знак пам'яті про жертв Іловайської трагедії.

Як повідомлялося, наприкінці серпня 2014 року на територію України вторглися російські військові, оточивши українських бійців під Іловайськом.

Читайте також: Сьогодні - четверта річниця Іловайської трагедії

Українським частинам були запропоновані умови виходу з кільця, але 29 серпня, всупереч досягнутим домовленостям, російські військовослужбовці розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Загинули щонайменше 366 осіб, ще 158 вважаються зниклими безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-