ОБСЄ за тиждень зафіксувала 5,5 тисяч порушень “тиші” на Донбасі

ОБСЄ за тиждень зафіксувала 5,5 тисяч порушень “тиші” на Донбасі

Укрінформ
На Донбасі загальна кількість зафіксованих порушень режиму припинення вогню досягала 5,5 тисяч за увесь минулий тиждень (з 20 по 26 серпня 2018 р.).

Про це ввечері 28 серпня заявив на прес-брифінгу у Донецьку перший заступник глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, коментуючи ситуацію на лінії зіткнення.

«Якщо порівнювати кількість зафіксованих порушень режиму припинення вогню за минулий тиждень з даними позаминулого тижня, ми зафіксували невелике зниження - приблизно на 10%. Проте загальна кількість зафіксованих порушень режиму припинення вогню досягала 5,5 тис. за увесь минулий тиждень», - сказав Хуг.

При цьому він додав, що, якщо порівнювати минулий тиждень з позаминулим, то спостерігачі ОБСЄ зафіксували в 3,5 рази збільшення кількості застосування озброєння, яке має бути відведене, - танки, міномети, артилерія.

«Безперервні бойові дії призводять до ще більших жертв серед цивільного населення - як загиблим, так і пораненим. Крім того, через безперервні бойові дії ми є свідками руйнувань об'єктів інфраструктури і житлових будинків. Безперервні бойові дії ускладнюють і проведення ремонтно-відновлювальних робіт», - констатував Хуг.

Читайте також: На Донбасі почалося "шкільне перемир'я”

Він підкреслив, що всі проблемні питання й потреби цивільного населення потрібно виводити і ставити на перший план.

«І ми наполегливо закликаємо сторони використовувати всі можливості, щоб потреби й інтереси цивільного населення були поставлені на перше місце», - резюмував Хуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-