В ОБСЄ прокоментували можливу миротворчу місію на Донбасі

В ОБСЄ прокоментували можливу миротворчу місію на Донбасі

Ексклюзив
Укрінформ
У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні вітають усі додаткові заходи для захисту працівників місії.

Про це йдеться у відповіді організації на прохання кореспондента Укрінформу розтлумачити позицію СММ ОБСЄ щодо можливості залучення миротворців ООН для захисту працівників місії на сході України.

"Виконання Мінських домовленостей гарантувало б стале дотримання режиму припинення вогню, відведення важкого озброєння, проведення робіт із розмінування та припинення встановлення нових мін. Це б суттєво посприяло забезпеченню безпеки співробітників СММ та інших цивільних осіб на сході України. СММ ОБСЄ вітає всі додаткові заходи, які б допомогли зменшити чи усунути наявні загрози. Ми слідкуємо за обговореннями щодо миротворчої операції ООН. Рада безпеки ООН буде вирішувати коли, де та за яких умов направляти миротворчу місію",- йдеться у відповіді.

Читайте також: Україна не може винести питання миротворців на Радбез ООН без “нормандського” рішення

В СММ ОБСЄ зауважили, що співробітники місії постійно стикаються з численними безпековими загрозами від час реалізації свого мандата на сході України.

"До цих загроз належать ризик потрапляння під перехресний вогонь з артилерії, мінометів та іншого озброєння, а також ризик, який становлять наземні міни і невибухлі боєприпаси", - зазначили в СММ ОБСЄ.

При цьому у місії зазначили, що найкращим способом захисту співробітників місії стало б "повне виконання всіх положень Мінських домовленостей особами, відповідальними за їхнє виконання".

Як повідомлялося, Україна наполягає на розгортанні місії ООН на всій території окупованого Донбасу та ділянці російсько-українського кордону протяжністю 420 км, а також наділення їх широкими правами.

Однак Росія заявляє, що миротворці ООН повинні займатися тільки забезпеченням охорони спостерігачів ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-