Прикордонники не змогли перевірити черговий

Прикордонники не змогли перевірити черговий "гумконвой" із Росії

Укрінформ
Зранку РФ в односторонньому порядку здійснила пропуск чергового 80-ого так званого гуманітарного вантажу.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу помічник голови ДПСУ Олег Слободян.

"Російська сторона вкотре порушила всі існуючі вітчизняні та міжнародні норми, які регламентують направлення та перевірку таких вантажів. Українська сторона змогла  здійснити лише візуальний огляд без виконання контрольних функцій", - сказав Слободян. 

Загалом, через російський пукт пропуску Донецьк та Матвєєв Курган в Україну прослідувало дві колони вантажівок -  55 автомобілів. За словами Слободяна, вантажівки були напівзаповнені, провозились нібито медикаменти і продукти харчування, але, чи це відповідає дійсності, "ми стверджувати не можемо", оскільки вміст коробок не оглядали, сказав речник.

Читайте також: Російська зброя на Донбасі: Київ заявив у Мінську про нові “протипіхотки”

Як повідомлялось, Росія відправила на тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей 80-й "гумконвой". Вночі колони МНС Росії з "гуманітарним вантажем" виїхали до російсько-українського кордону. У міністерстві з надзвичайних ситуацій РФ запевняють, що колони доставлять жителям Донбасу понад 500 тонн "гуманітарних вантажів" - начебто дитячі продуктові набори, медикаменти і медичне майно.

За даними української сторони, під виглядом "гумконвою" Росія ввозить в Україну зброю і техніку для бойовиків. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-