Росіяни більше не наважуються активно запускати дрони на Донбасі - Наєв

Росіяни більше не наважуються активно запускати дрони на Донбасі - Наєв

Укрінформ
Українські захисники у складі Об'єднаних сил на Донбасі за необхідності готові протидіяти нападам російсько-окупаційної авіації.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв на прес-конференції "Інформування громадськості про результати перших 100 днів проведення операції Об'єднаних сил на території Луганської та Донецької областей", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми свідомі погроз з боку агресора щодо ймовірного розширення масштабів агресії проти України, зокрема із застосуванням авіації. Хочу наголосити - у нас є відповідь на подібний розвиток подій", - зазначив Наєв.

За словами командувача ООС, не лише у Збройних силах України, які володіють досить потужною системою повітряної оборони, але й у рамках Об'єднаних сил було покращено можливості радіолокаційної розвідки повітряних об'єктів, залучено ресурси Повітряних сил та інших видів ЗСУ. В ООС запроваджено елементи системи автоматизації управління зенітним та ракетним озброєнням. Вдосконалено систему управління силами та засобами протиповітряної оборони.

Читайте також: Наєв розповів про причини серпневого загострення на Донбасі

Наєв наголосив, що російсько-окупаційні війська вже відчули вплив введених заходів - використання бойовиками безпілотних літальних апаратів (БПЛА - ред.) суттєво зменшилося. За його словами, не дивно, що російсько-окупаційні війська більше не наважуються так активно використовувати БПЛА, адже кожен збитий українськими військовими апарат "Орлан-10" коштує бюджету Росії близько 75-105 тис. доларів.

"Це (використання БПЛА російського виробництва - ред.) є ще одним переконливим доказом російської військової агресії проти України", - підкреслив Наєв.

Фото: Михайлов Станіслав

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-