Наєв розповів про причини серпневого загострення на Донбасі

Наєв розповів про причини серпневого загострення на Донбасі

Укрінформ
За перші три місяці ООС кількість обстрілів з боку бойовиків зменшилася удвічі - з 1532 у травні до 741 - у липні. Але останнім часом їх інтенсивність знову зростає.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв на прес-конференції «Інформування громадськості про результати перших 100 днів проведення операції Об’єднаних сил на території Луганської та Донецької областей», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За підсумками перших трьох місяців проведення Операції вдалося майже вдвічі зменшити кількість та інтенсивність ворожих обстрілів, зокрема із застосуванням важкого озброєння. Так, у травні російсько-окупаційні війська здійснили 1532 обстріли наших позицій, а у липні цей показник знизився до 741 випадку. Відповідно зменшилась і кількість обстрілів противником мирних населених пунктів на території Донбасу: з 22-х у травні до 3-х у липні", - зазначив командувач.

При цьому, наголосив він, у серпні російсько-окупаційні війська, грубо нехтуючи умовами перемир'я, знову різко збільшили обстріли позицій бійців ООС, у тому числі із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями важкого озброєння. На його думку, це може свідчити про намагання кремлівської верхівки асиметрично відреагувати на нові санкції з боку США, які прямо вражають економічні інтереси РФ. Крім того, зазначив Наєв, такі загострення зазвичай спостерігалися  напередодні важливих міжнародних зустрічей щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте також: ООС: окупанти били з “Градів” під Світлодарськом, втрат немає

"Ймовірно, майбутня зустріч між канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом РФ Путіним, яка запланована на 18 серпня, не є виключенням", - підкреслив він.

Командувач запевнив, що Об'єднані сили і надалі будуть цілеспрямовано діяти щодо надання адекватної відповіді на кожен випадок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-