Україна бере участь у багатонаціональних навчаннях НАТО у Грузії

Україна бере участь у багатонаціональних навчаннях НАТО у Грузії

Оновлено
Укрінформ
Багатонаціональні військові навчання НАТО та партнерів Альянсу, серед яких і Україна, стартують 1 серпня у Грузії.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні в Грузії стартують багатонаціональні військові навчання NATO та партнерів Альянсу "Noble Partner"", - написала Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: На Житомирщині офіцер поранив з пістолета чергового у військовій частині

Вона додала, що майже три тисячі військових з 13 країн, серед яких і Україна, та 140 одиниць техніки два тижні виконуватимуть спільні завдання в Грузії.

Як поінформувало посольство України в Грузії, його очільник Ігор Долгов взяв участь у церемонії офіційного відкриття багатонаціональних військових навчань “Nobel Partner 2018”.  

Вони проходитимуть на тренувальній базі Вазіані в передмісті Тбілісі та триватимуть до 15 серпня. НАТО представляють військовослужбовці збройних сил США, Великої Британії, ФРН, Естонії, Франції, Литви, Норвегії, Польщі та Туреччини, а партнерів НАТО – Україна, Грузія, Азербайджан і Вірменія.

На навчаннях Україна представлена ротою морської піхоти (96 військовослужбовців Збройних сил), яких грузинська сторона забезпечує необхідним військовим майном, озброєнням та технікою.

Метою навчання є поліпшення навичок в операціях забезпечення стабільності, оборони або наступу, підвищення військової взаємосумісності збройних сил членів і партнерів НАТО, розвиток тренувальних можливостей сил реагування НАТО та поглиблення співробітництва між країнами-учасницями навчань.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-