На Житомирщині офіцер поранив з пістолета чергового у військовій частині

На Житомирщині офіцер поранив з пістолета чергового у військовій частині

Укрінформ
У Житомирській області офіцер поранив з пістолета чергового у військовій частині.

Як повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону, інцидент стався через порушення правил поводження зі зброєю.

"Установлено, що 29 липня 2018 року офіцер, перебуваючи в добовому наряді помічником чергового військової частини, діючи з необережності та в порушення правил поводження зі зброєю, здійснив несанкціонований постріл із закріпленого за ним пістолета Макарова. В результаті цього черговий по частині отримав тілесне ушкодження - вогнепальне поранення лівої ноги", - йдеться у повідомленні.

Нині у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі дії. Досудове розслідування здійснюється органами Національної поліції.

Читайте також: Справа пораненого на навчаннях журналіста: суд сказав, що військові не винні

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 414 Кримінального кодексу України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення).

Військовому, що здійснив постріл, загрожує службове обмеження на строк до двох років або тримання у дисциплінарному батальйоні на той самий строк, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-