"Л/ДНР" гальмує переговори про передачу ув'язнених українців - Денісова

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє про гальмування окупаційною владою на Донбасі переговорів щодо переміщення ув'язнених там українців для подальшого відбування покарання на підконтрольну Україні територію.

На цьому вона наголосила у Facebook за результатами зустрічі з представниками громадської організації «Донбас-SOS» Наталією Мельник та Анатолієм Ягіним.

«Окупаційна влада псевдореспублік «Л/ДНР» свідомо гальмує процес переговорів щодо передачі засуджених. Їхні так звані омбудсмени вимагають, щоб Президент України особисто підтвердив повноваження В'ячеслава Петльованого, якого було визначено моїм представником на цих переговорах», - підкреслила омбудсмен.

Денісова також наголосила, що про уповноваженого від неї представника неодноразово було повідомлено координатору гуманітарної підгрупи на мінських переговорах Тоні Фрішу.

Читайте також: Денісова просить німецького омбудсмена посприяти зустрічі з Сенцовим

«Крім того, мій представник В. Петльований неодноразово обговорював та направляв листи до глави Моніторингової місії ООН з прав людини Фіони Фрейзер щодо питання передачі засуджених осіб із псевдореспублік «ДНР» і «ЛНР» на територію України», - зауважила вона.

Водночас вона висловила сподівання, що це питання буде вирішене на наступній зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську, яка запланована на 22 серпня.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-