У районі Торецького фенольного заводу діє

У районі Торецького фенольного заводу діє "вікно тиші" – ОБСЄ

Укрінформ
У районі Торецького фенольного заводу (ТОВ "НПО" Інкор і Ко") з обох боків конфлікту діє "вікно тиші", щоб провести аварійно-відновлювальні роботи і запобігти можливій екологічній катастрофі.

Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер у п'ятницю, 27 липня, у Краматорську на прес-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вікно тиші" для того, щоб дозволити співробітникам заводу виконати відповідні роботи... Це, дійсно, одне з важливих заходів, в яких місія бере безпосередню участь... Ця робота проводиться для того, щоб запобігти екологічній катастрофі і ці роботи проводяться по обох сторонах лінії розмежування", - сказав генсек.

Він додав, що наскільки йому відомо, відновлювальні роботи на заводі тривають.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією прес-центру штабу операції Об'єднаних сил, представники української сторони СЦКК 25 липня 2018 виявили розрив артилерійського боєприпасу в чаші шламонакопичувача Торецького фенольного заводу після обстрілу з боку озброєних формувань РФ. Це не виключало, що вибуховою хвилею могли бути пошкоджені стіни чаші, що призвело б до попадання отруйної рідини у грунтові води і надалі в річку Кривий Торець. Обидві сторони взяли на себе письмові зобов'язання з дотримання режиму припинення вогню у районі проведення аварійно-відновлювальних робіт щодо зміцнення шламонакопичувача у період з 10 липня по 1 серпня 2018 для забезпечення безпечної роботи патрулів СММ ОБСЕ й усіх притягнених фахівців.

Читайте також: Влада запевняє: на фенольному заводі у Торецьку витоку небезпечних сполук немає

У військово-цивільній адміністрації міста Торецька 27 липня повідомили, що на фенольному заводі в результаті обстрілу бойовиками чаша шламонакопичувача не постраждала, витоку хімічно небезпечних з'єднань немає. Планується проведення планових ремонтних робіт щодо зміцнення греблі й облаштування відкачування води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-